REIZENDE TENTOONSTELLING

door | feb 13, 2024

Om deze tentoonstelling gratis te lenen, kunt u contact opnemen met het « Maison des Découvertes » : info@decouvertes.be

Een actueel concept: je scant de QR-code van de plekken die je wilt gaan bekijken en je krijgt direct de route op je smartphone!

De rivieren, natuur- en erfgoedwonderen worden gepresenteerd op 20 borden: de golvende valleien, de unieke geologie, de uitbundige natuur, de mysterieuze legendes…

De reizende tentoonstelling werd in 2022 in Aywaille ingehuldigd en vervolgens verplaatst naar Chaudfontaine, Comblain-au-Pont, Esneux, Hamoir, Sprimont… Het is het resultaat van samenwerking tussen leden van het « Découvertes Nature et Tourisme » netwerk Ourthe-Vesdre-Amblève. Les Contrats de Rivière, uiteraard betrokken bij dit thema en de vzw De Découvertes de Comblain zijn de auteurs. Het Maison du Tourisme is op zijn beurt verantwoordelijk voor de grafische vormgeving.

De riviercontracten Ourthe Vesdre en Amblève/Rour
.Deriviercontracten brengen belanghebbenden uit de stroomgebieden van de Ourthe, de Vesdre en Amblève samen. Ze definiëren samen verschillende acties om:

 • – de waterkwaliteit te verbeteren
 • – de aquatische omgevingen te behouden
 • – de gevolgen van overstromingen en droogtes te verminderen
 • – het beschermen en herstellen van natuurlijk en cultureel erfgoed dat verband houdt met water
 • – het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van economische activiteiten die verband houden met de rivier
 • – het bewustzijn bij zoveel mogelijk mensen vergroten om de door de partners gedefinieerde doelstellingen te helpen verwezenlijken

  Sinds 1998 wordt de vzw “Les Découvertes de Comblain”
  door Wallonië gesteund voor haar milieugerichte acties op scholen, maar ook op gezins- of professioneel publiek. De kwaliteit van de activiteiten wordt gewaarborgd door een team van gepassioneerden en gespecialiseerde milieugidsen De vzw «Découvertes de Comblain » coördineren het netwerk «Natuurontdekkingen Ourthe-Vesdre-Amblève ».

  Natuurontdekkingen en toerisme Ourthe-Vesdre-Amblève
  Dit is een netwerk van acteurs die samenwerken om de mooiste natuurgebieden op het grondgebied van het VVV-kantoor van Ourthe-Vesdre-Amblève te promoten (12 gemeenten – www.ovatourisme.be )

  De activiteiten die worden aangeboden zijn gevarieerd: het ontdekken van bijzondere locaties via educatieve borden, bewegwijzerde routes, begeleide wandelingen, wandelroutes, fietsroutes of kayakroutes en de (gratis te bezoeken) reizende tentoonstelling in de verschillende gemeenten van de omgeving.

  Deze dynamiek is ontstaan dankzij de Europese FEADER-fondsen en de Algemene Commissie voor Toerisme, die het project van 2017 tot 2023 ondersteunden.