Welkom in het Land van Ourthe-Vesdre-Amblève (OVA)

Alles dicht bij huis!

Aan de rand van de Ardennen wordt het Land van Ourthe-Vesdre-Amblève vaak beschouwd als de tuin van de stad Luik. Als u de bruisende stad verlaat, komt u in een landelijke, groene streek vol rust.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het Land van Ourthe-Vesdre-Amblève gelegen in de valleien van de Ourthe, Vesdre en Amblève. Door de eeuwen heen hebben deze rivieren valleien gegraven en grootse panorama’s gevormd. Door de aanwezigheid van water vestigde de mens zich hier en bouwde schilderachtige dorpjes en majestueuze kastelen met de aanwezige natuursteen.

Ourthe-Vesdre-Amblève, aan de rand van de Ardennen en vlakbij Durbuy biedt verschillende toeristische attracties voor iedereen. Ook in de natuur is er van alles te beleven: kajakken op de Ourthe, wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken, ontdekking van de Condroz en de Famenne. Het safaripark Monde Sauvage van Aywaille, de grotten van Remouchamps en Comblain, het Domein van Palogne of Source O Rama zijn maar een paar van de vele attracties en musea in OVA. In het land van OVA is er ook een kuuroord (Chaudfontaine) en een bedevaartsoord (Banneux Notre-Dame).

Voeg evenementen, restaurants en lokale producten toe en u heeft alles voor een geslaagde vakantie! Dus waarom zou u ver weg gaan?

OVA (België)Ligging van het land van OVA

Het gebied van het Maison du Tourisme OVA bestrijkt een deel van de provincie Luik (Wallonië – België). Het ligt op 15 minuten van Luik, 45 minuten van Maastricht en Aken en op 1 uur van Brussel. Zie de toeristische kaart…