In OVA vindt U ALLES … dicht bij huis!

Zin in ontspanning, ontdekking of avontuur, kies het land van Ourthe-Vesdre-Amblève. U vindt hier een grote verscheidenheid aan attracties en musea. Ga op safari in het park van de Monde Sauvage, verken de diepten in de grotten van Remouchamps en Comblain, leer hoe water naar de oppervlakte komt bij Water House of ontdek hedendaagse kunst in Art House. Bent U op zoek naar actie en spanning, breng dan een dag door op het Domein van Palogne, bij The Outsider Ardennes of bij een andere outdoororganisatie… En waarom niet een museum bezoeken tijdens uw verblijf? Genoeg om onvergetelijke dagen door te brengen in onze mooie Ardennen!

Hoofdattracties

Safaripark Monde Sauvage

Op Safari met uw eigen auto, dat kan in het Safaripark Monde Sauvage van Aywaille…

Grotten van Remouchamps

Ontdek de grotten van Remouchamps en de ondergrondse boottocht: de langste van Europa…

Source O Rama

In Source O Rama vindt u twee attracties: Water House (ontdek de watercyclus) en Art House, hedendaagse kunst (schilderijen).

Grot de Comblain

In de grot van Comblain kunt U een pedagogische rondleiding volgen, gericht op de vleermuis en zijn ecosysteem…

Sport en recreatie

In OVA zijn de rivieren, het reliëf en de oude steengroeven speelvelden voor liefhebbers van sensatie.

Domein van Palogne

Bezoek het Domein va Palogne met zijn kasteel en prachtige uitzicht. Wandel of huur een mountainbike of kayak en volg de Ourthe. Ontdek de geschiedenis van de Burcht van Logne in zijn museum.

Oorlogsherinneringen

De verschillende oorlogen hebben sporen nagelaten die nog steeds zichtbaar zijn. De Amerikaanse begraafplaats van Neuville-en-Condroz en het museum van 44 december in La Gleize zijn de belangrijkste.

Avouerie van Anthisnes

Het Kasteel van de Avouerie is samen met het bier- en jenevermuseum te bezoeken. Winkel met streekproducten. Het hele jaar door organiseert de Avouerie concerten en evenementen rond bier.

Bedevaartsoord van Banneux

In het Land van Ourthe-Vesdre-Amblève vindt U ook het Bedevaartsoord Banneux, opgedragen aan de Maagd Maria. Het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden van België die in 1985 de eer had Paus Johannes Paulus II te verwelkomen.

En ook …

De Ourthe, de Vesdre en de Amblève hebben de mens er natuurlijk toe gedwongen zich in onze regio te vestigen. Er zijn hier huizen, kerken, kastelen, industriële gebouwen die tegenwoordig geclassificeerd zijn en een interessant erfgoed vormen.

Een buitengewone natuur

De drie rivieren Ourthe Vesdre Amblève verbazen u steeds weer:

De Ourthe, zijn rotsen, uitzichtpunten en zijn meanders

De Vesdre met zijn industriëel verleden

De Amblève met zijn prachtige landschap en de meest gekke legendes…